2019. augusztus 8.

A forgalmi vajh miért ilyen "egyedi" formátumú

Arra van valami ésszerű magyarázat a plasztikkártyás igazolványok korában (persze azoknak is rég a mobilban lenne a helyük), hogy a forgalmi engedély úgy néz ki, ahogy? Ilyen 3 lapos, rá se merek nézni, mert mindjárt szétszakad, külön tok kell neki formájú valami. És bár java része üres, csak 6 hely van a vizsgabélyegeknek, ami ha betelik, akkor a vizsgáztatáskor nem adnak újat, neked kell a kormányablakban (ez a hülye név, hogy jött össze?) újat csináltatni, 15 napon belül. Szerencsére Nagykátán viszonylag hamar (kb. 10 nap) van időpont, közelebb sehol. Aztán persze kiderül, hogy eleve elcseszték az autó törzskönyvét is, azt is be kell vinni, újra cserélik, újabb egy hét, újra Nagykáta. De ez nem érdekes, hanem hogy miért ilyen 3 lapos izé a forgalmi? A törzskönyv, amit ugye sose hordasz magaddal, az rendes plasztikkártya.

2 megjegyzés:

  1. Hajónaplónak: Később a forgalmis kaland izgalmas fordulatot vett. Kiderült, hogy az új törzskönyvhöz kell a bank lemondó nyilatkozata, amit a hitel lejáratakor adott. Ez nem gond, megvan. Csakhogy a bank elírta a rendszámot, és gépkocsi helyett motorkerékpárt írt. Most majd a bankot hívom holnap, ha tudom, hogy adjanak egy papírt, jó adatokkal. Mivel az ügy 2013-as, ez se feltétlenül fog nagyon könnyen menni. Majmeglássuk.

    VálaszTörlés
  2. Ja, aztán persze szépen lassan megoldódott, a bank küldte az új levelet, annak alapján pár hét alatt meglett az új törzskönyv és a forgalmi.

    VálaszTörlés