2016. július 10.

Kedvenc logikai játékaim Androidra

G+-ra írtam, de legyen meg itt is.

Előrebocsátom, hogy csak a logikai (gugliul kirakós) játékok érdekelnek, ott is leginkább csak azok, amik nem pontvadászok, azaz nem kell egyre tovább játszani a több pontért. És nem mehet időre, nagyon jól kezelhetőnek kell lennie mobilon, a reklámnak kivásárolhatónak kell lennie. Ennyi felvezető után lássuk a medvéket:

Greedy Spiders 1 és 2 nagyon szórakoztató, azon kevés logikai játék egyike, ahol mozog az ellenfél; pici hiba, hogy néha az okos pók is bután mozog, de ez csak pár pályán zavar kicsit. (kb 100 pálya)

Okay? Nagyon ötletes. Igazán remek szórakozás, a fizikai modellezős stílusból. Azon kevés appok egyike, ahol a hangokat nem kapcsoltam ki, mert anélkül fele olyan jó sincs. (kb. 100 pálya)

Huerons  Nagyon ötletes, szép, egyedi, golyóleszedős. Kellő változatossággal, hogy ne legyen favágás. (kb. 100 pálya)
Block Puzzle (mToy) Klasszikus, darabokból téglalap összerakós. Szépen megoldott, nagyon kicsi méretű, egy zseblámpán is elfut. (több ezer pálya)

Sokoban Garden 3D az egyetlen szép és jól kezelhető sokoban androidra. De ez nagyon szép, nagyon jók a pályák és nagyon jól kezelhető. (pár száz pálya)

Grandpa's Table HD a Kivano másik sokoban variánsa. Elképesztő grafika, remek pályák, tökéletes relaxáció. (kb. száz pálya)

Sticky Blocks Pro jó is, ötletes is, de nekem kicsit túl erős, gyakorolni kéne, mert így túl sokat kell agyalni egy pályán, valahogy ez a kockakiszabadítós sose ment nekem igazán. (pár száz pálya)

Brain It On! - Physics Puzzles egyedi, szép, és elég nehéz pályák, de, mint az okay esetében, itt is öröm kísérletezgetni. Amúgy a manapság divatos gravitációs fizikás játék. (kb. száz pálya)

Puzzle Retreat talán a legjobb menüje van az ilyen sokpályás játékokhoz. Egyedi ötlet, jó arányban a könnyű és nehezebb pályák, tökéletes kikapcsolódás. (pár száz pálya)

Cryptica ez is egy sokobanféleség. Szép, hangulatos kinézetű egyre nehezedő pályákkal. Lehet vele agyalni rendesen.  (kb. 100 pálya)

És végül a király, a non plus ultra, a Quell trilógia.
Quell
Quell Reflect
Quell Memento

Bármily meglepő, ez is egy távoli sokoban variáns. Gyönyörű grafikával, belső játékokkal, remek kezeléssel és ami a legfontosabb, nagyon jó pályákkal. Igazi felüdülés vele játszani. Az utolsó résznek már története is van. Nincs, és nem is lesz nála jobb játék. A + jelű mindenütt a reklámmentes verzió, és természetesen bőven megéri megvenni, de azért előtte mindenki próbálja ki, fekszik e neki a stílus. (pár száz pálya)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése