2015. július 12.

Androidos emlékeztetők végső megoldása

Azokról az emlékeztetőkről van szó, amiket eddig a Google Naptárba írtam és SMS-értesítést kértem róla. Ez most megszűnt, kellett helyette valami megoldás. Magát az eseményt nekem a Toodledoba célszerű beírni, egyrészt mert az állandóan nyitva van, másrészt mert a remek felületnek köszönhetően nagyon gyors egy értesítős esemény beírása. Csak sajnos a Toodledo androidos appja nem értesít üzembiztosan, gondolom azért, mert nagyon ritkán töltöm csak be, vagy fene tudja. Szóval nem lehet rá számítani.

A levélfigyelés értesítéseit viszont a Popup Notifier remekül kezeli. Ha akarom bezárhatom az értesítést és ottmarad az értesítő sávon, archiválhatom, amit pár másodpercig vissza is vonhatok, ilyenkor az értesítő sávról is eltűnik(*), vagy megnyithatom a levelet, ha valami hosszú mese is tartozik az értesítéshez. Ha tehát a Toodledo értesítéseit egy csak erre a célra létrehozott emailfiókra küldöm, akkor nemcsak a lehető legjobban kezelhető értesítéseket kapom, hanem még egy archívumom is van az értesítésekről. És az email figyeléshez még okostelefon se kéne, egy olcsó mobil is megteszi, ami azért emailfigyelésre már képes. Tökéletes megoldás. Mért is nem szüntette meg a Google előbb az SMS-küldést :-)

(*) Az értesítéseket a felpattanó értesítéskezelők, így a Popup Notifier sem tudja az értesítési sávról törölni. Állítólag a Lolipopban van ez ügyben valami előrelépés, de nekem nem az van.

(G+ bejegyzéseim)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése