2014. augusztus 16.

Androidos nap

1. Reggel ráengedtem a frissítések letöltését a mobilra. Én szoktam indítani pár hetente, utálom, ha folyton üzenget, meg egy sikertelen frissítés esetleg taccsra is teleheti a telefont, ami a dolgos hétköznapokon nem lenne jó. Szóval frissítés. Lefut mind, kivéve a Chrome-é, mert annak nincs elég hely. Mi a fene? Alkalmazásoknak valóban csak a 1 GB van a Huaweien, na de alig párat töltöttem rá, messze nem lehet ennyi. És nem is, de a Chrome 250 MB a frissítéseivel együtt. Hát akkor frissítések törlése, Chrome letiltása. Jó nekem a gyári alapböngésző is, amikor havonta egyszer megnézek a mobilon valamit.


2. Fiam rendezgeti a zenéit a Play Zenén. A mobilon a PZ-ben csak a fetöltött zenéket szeretné látni, ami a mobilon van, azt nem. Hát ilyen opció nincs. Vagy csak a mobilon levőket tudja mutatni, vagy az összeset. Kis kutakodás a neten, a mobilon a zenemappákba egy .nomedia fájlt kell tenni, és akkor azokat nem mutatja a PZ. Már csak egy apróság, hogyan lehet kényelmesen és gyorsan bemásolni egy fájlt sok-sok mappába. Megoldás egy kis batch fájl:
for /r "mappa-ahova-masol" %%f in (.) do (copy "file-amit-masol" "%%~ff" > nul)

3. Ha már lendületben voltam, gondoltam megnézem mire lehet cserélni a Huawei profilkezelőjét, aminek van pár bosszantó butasága. Például nagy ritkán belassul, és 15 másodperc míg átáll a másik profilra. De ez ritka, a beégetett profilok viszont mindig idegesítőek. Van belőlük négy, de csak kettőben lehet mindent állítani, wifit és adatkapcsolatot is, a többiben csak a csengetést, rezgést, fényerőt. Ez így elég szerencsétlen. Új profilokat ugyan vehetek fel, de azok a beégetettek alá kerülnek, és a sorrend nem állítható, magyarán hiába lenne nekem elég 4-5 jól beállított profil, mégis görgetnem kéne a kiválasztáskor.
Érdekes módon nincs túl sok rendszeresen frissített profilkezelő. A Tasker nagy is, meg túlzás is lenne erre a célra. Némi próbálgatás után a Sound Profile mellett döntöttem, ami mindent tud, ami nekem kell, elég jól néz ki, a sebessége is jó, bár nem egy villám. Fizetni kell érte egy keveset, mert különben profilváltáskor tolna egy reklámot, saját bevallása szerint max. 10 óránként egyet. Azért ez se tökéletes, a GPS-t nem tudja kapcsolgatni, mert ahhoz root jogok kellenének. Ez elég nagy marhaság, de ez van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése