2013. november 13.

Google-keresés szűkítése időre

Az oldalam költöztetésekor a Title beállítását elrontottam, sőt a KeePass esetén az url-t is. Ettől az oldal, ami stabil első-második oldalas volt "KeePass" keresésre, a magyar nyelvű oldalak közt pedig többnyire első, szinte teljesen eltűnt a keresőből. Maga kárán tanul a buta, de nem baj, a fő cél, a KeePass megismertetése megvalósult, ma már sok oldalon írnak róla és ajánlják. Remek leírás van róla a DirtyWindows-on is.

Na, de nem is ez az érdekes. Hanem, hogy rákerestem milyen oldalak írtak a KeePassról 2001 és 2006 között. Ott van a ez az oldal:
Cikkek magyarul - Jelszó.lap.hu  2004.08.21.
Meg persze az én oldalam is. Igen, ám csakhogy a lap.hu oldalon a KeePass cikk az én oldalamra mutat, ami viszont 2006-os!

Úgy néz ki, a Google-keresés időbeli szűkítése nem azt mutatja mikor jelent meg az oldalon az adott tartalom, hanem mikor indexelte azt az oldalt a megadott intervallumban a Google, amin a keresett tartalom most szerepel.

Hasonlót tapasztaltam képkeresésnél is, ott a WaybackMachine-nal ellenőriztem is, és a kép tényleg nem volt még kint az oldalon akkor, amikor a Google-képkereső mutatta az oldalt az időre szűkített találatok közt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése