2013. április 27.

Költözés Wordpressről Bloggerra

Nem sok oka lehet valakinek Wordpress alól Blogger alá költöztetni az oldalát, mert a Wordpress jobban beállítható, gyorsabban fejlődő és többet is tudó blogmotor, de lehetnek azért ilyen esetek is. Például egy helyen akarja tartani a blogjait, reklámmentes megjelenést akar, vagy épp fordítva, nagyon jó együttműködést az AdSence-szel, megszűnik a saját tárhelye. Vagy épp megtetszik neki az új, G+ kommentelési rendszer, bár erről nem tudni, hogy a Blogger fejlődésében egy lépés, vagy épp a blogolás G+ felé terelésében. Mindenesetre lehet olyan, hogy valaki Blogger alá akarja költöztetni a blogját. Mennyire macerás ez? Talán meglepő, de nem olyan vészes.

1. a Wordpress exportálás funkciójával ki kell írni a blog bejegyzéseit és kommentjeit
2. a kiírt xml fájl át kell alakítani a Blogger által ehető formátumra, erre a wordpress2blogger.appspot.com oldal a legalkalmasabb; egyszerre csak 1 Mbytot dolgoz fel, ha ennél nagyobb az export, akkor darabolni kell
3. a Bloggerben a blog importálásával (Beállítások / Egyéb) be kell olvasni a konvertált xml fájlt

Az eredmény nagyon jó, de a képek az eredeti helyükön maradnak, azok áttöltése külön feladat, ami nem kis munka, ha sok kép van. A beolvasás többször ismételhető, mindig hozzáolvassa az új xml-ből a posztokat a már beolvasottakhoz.

A tesztelés eredményeképp most van egy mentésem a B proposról egy zárt blogger blogban :-)

23 megjegyzés:

 1. A G+ komment nem lesz sokáig indok, mert elvileg már most van ré pár opció, hogyan tudod wp-n is megoldani...

  VálaszTörlés
 2. blog.hu-t en nem ajanlom, mert pl nalam tiltva is van, mert egyszeruen egy csomo pluginje meg templateje megoli a legtobb bongeszot

  VálaszTörlés
 3. Van bizony. +Balazs Nadasdi se várt tán egy órát se a megoldással. Meg van a fordítottja, ami a G+ posztból csinál a WP blogon egy bejegyzést. Én mostanában ezt játszom, mivel főleg itt kommentelnek, mért kelljen nekik elmenni a blogra, ha olvasni akarják a posztot.

  Viszont, ha nem akarnák tárhelyre költeni, akkor én a Bloggert választanám. Kivéve, ha nagy látogatottságra hajtanék, mert akkor blog.hu.

  VálaszTörlés
 4. +Horváth Gyula vegyel .am domaint ^^.

  Gondoltam megveszem a foly.am domaint, mert fasza es szabad, de rajottem, hogy amig hobbi a folyam addig nem igazan er meg ennyit :)

  VálaszTörlés
 5. Úgy tudom a wordpress.com is az. A céges oldalak a Mediacenternél vannak, ezért a blogom is, mennek rendesen. Én a saját domént nagyon fontosnak tartom, főleg, ha még alakulnak az elképzeléseid, akkor ugyanis nem vagy sehova se odakötve. A tárhelyhez képest nem is pénz.

  VálaszTörlés
 6. +Tárhely.biz asszem elegge az :) Eddig ha baja volt valakinek (nem volt., de ha megis) akkor elegge gyorsan kapott segitseget es nem is daraga

  VálaszTörlés
 7. Köszönöm a tanácsot!
  blog.hu nem csábított, az utóbbi idők eseményei miatt nekem ilyen hipszter blog hangulata van már...

  Megbízható tárhelyet tudtok amúgy ajánlani?

  VálaszTörlés
 8. Hoppá! Beszélek én itt mindenfélét neked +Péter Tóth-Czere , te meg  profi wordpress.com használó vagy :-)

  VálaszTörlés
 9. Akkor adok tanácsot, ingyen van, annyit is ér :-)
  wordpress.com drága a sima tárhelyhez képest is, és persze a magad telepítette wordpresshez képest a lehetőségek is szűkösebbek. A saját tárhelyes WP és a blogger közül szerintem akkor kell a WP, ha valami miatt nem elég a Blogger tudása.

  De persze mindent saját doménen, mert akkor a magad ura vagy, he kell költözöl. A bloggeren plusz jóság, ha a saját domén már nem él valamiért a bloggeres aldoménen a blog megy tovább. Átirányítások tekintetében a bloggerről eljönni saját tárhelyre egyszerűbb, mint fordítva. Hacsak nem eleve blogger kompatibilis url-t alakítasz ki.

  De ez csak akkor igaz, ha nem kell nagyon nagy látogatottság eléggé gyorsan, akkor a blog.hu a megoldás. Személyes blogra én a bloggert választanám saját doménnel. Méghozzá nem .hu-t, mert azzal sok a macera.

  VálaszTörlés
 10. Néztem a Balázs féle verziót is, de nekem sok volt elsőre.:)
  Már van sima wp plugin is. (Hülye biztos megoldás)

  Amúgy a wp-blogger kérdés még nem dőlt el nálam mondjuk...

  VálaszTörlés
 11. blog.hu motorikusan és jogilag is necces, de ha látogatottságra hajt valaki, akkor ott van a legkönnyebb dolga. Meg van rajta pár jó blog is, amit érdemes olvasni.

  VálaszTörlés
 12. Meg annyi évre fizeted ahányra akarod, az eladás 3 kattintás.

  VálaszTörlés
 13. hja a hu nagyon macera... tulzottan is. Com meg. Lefoglal kifizet hasznal :)

  VálaszTörlés
 14. Én egy időben a gondol.at domént akartam megvenni, de annak is ilyen alaposan megmért ára van. De egy .com az olcsó is és közismert is, ha nem .hu, akkor az a legjobb. A .hu az a cégeknek kell, de magán blognál én nem vacakolnék vele. Amikor a mostanit vettem még nem tudtam mennyivel macerásabb egy .hu, mint egy .com.

  VálaszTörlés
 15. Most nem az inforol van szo, de ha beleszovod a tld-t vagy bele tudod akkor az egy eleg eros manko lehet a kesobbiekben (de, be, me domainek siman)

  VálaszTörlés
 16. Szerencsére sima folyam keresésre is jól állsz. Amit írsz az az info tld egy lehetősége, hogy értelmes (annak is volt szánva) valamivel együtt, mint az arról szóló információs oldal megnevezése. Vállalatirányítási rendszerrel én is eljátszottam ezt, de márkanévhez csapva már nem annyira passzol. A cégnevünk már furább lenne info tld-vel.

  VálaszTörlés
 17. +Horváth Gyula ez azert inkabb attol fugg hogy a domain nevet vagy a teljes domain nev + tld-t hasznalod azonositasra. (mar tiszta spammernek erzem magam, mindjart lehuzom magam a wc-n) a folyam-nak nem veletlen, hogy sehol sem folyam-kent hivatkozok ra, hanem folyam info vagy folyam.info, met az a neve. Igy viszont aki keresobe dobja be azok tobbsege is folyam info, folyaminfo, folyam.info-ra keres ra es melle irja amit szeretne, pl:
  folyam info körök
  masoltam webmastertoolsbol

  VálaszTörlés
 18. Meg persze, nincs gond vele, csak ha a blog nevét már megjegyezték, akkor elsőre a .hu és a .com ugrik be. De zömmel keresőből jönnek, akkor csak annyi kell, hogy a a google.hu keresésre (nem a keresőben átállítva, mert azt senki se teszi!) elől legyél a blog nevére. Ez jó névválasztással könnyen elérhető.

  VálaszTörlés
 19. a com az midnegy :) a folyam is info (bar ott nem is gondolkodtam com-on) megis megtalaljak az emberek :)

  VálaszTörlés
 20. haza nincs, azt azért megnéztem már előre. :)

  VálaszTörlés
 21. Azok is jók, csak a .com egy kicsit megszokottabb. Azt kell megnézni, hogy a blog nevére rákeresve magyar nyelven (ha magyar nyelvű a blog) nincs-e zavaró konkurencia. Vagy valami nagyon erős nemzetközi, mert akkor nem annyira jó saját márkának választani, mert "küzdeni" kell érte, hogy veled azonosítsák.

  VálaszTörlés
 22. Na ma is tanultam! :-)
  A domainnel az van, hogy amit választottam .wordpress.com elé, az sima .com oldalnál nem jó,mert már foglalt... mikor megnéztem akkor .org .me volt szabad, meg még párat ajánlott helyette.

  VálaszTörlés
 23. Ez igaz. És jól segíti is a domén megjegyzését a benne levő szójáték. Cserébe a google nem veszi figyelembe a márkanév és a domén egyezését, ami egy picike hátrány, de jól megválasztott névnél nem jelentős. De a fogfehérítésnél már azért számít, ha jól látom saját aldoménjükre tették az oldalukat emiatt.

  VálaszTörlés