2013. április 28.

Keresés a G+-on

Ha valaki esetleg azt hinné, hogy a G+-on működik a címkékre keresés, akkor próbálja ki:
1. keresés: #pszicho – nincs találat
2. keresés: #közügy – nincs találat
3. keresés: közügy pszicho – 1 találat

Úgy néz ki megint nem működik a megjegyzésekben a címkékre való keresés. Ez ugye, eleinte nem volt, aztán volt, most megint nincs.

Mint a fenti példából is látszik, azért keres a megjegyzésekben is, csak nem szabad kiírni #-t. További macera, ha valakinek a posztjai, vagy megjegyzései között akarunk keresni, mert erre nem lehet szűrni a keresési eredményeket. A megoldás az, hogy az illető nevét is beírjuk a kereső sorba. ha biztosan csak őt akarjuk látni, tegyük a nevét "" jelek közé. Ha van egy Tarja Gyula barátunk és az ő zene témájú posztját keressük:

1. keresés: zene Tarja Gyula – 1 találat, de nem ezt kerestük
2. keresés: zene "Tarja Gyula" – nincs találat

A találat azt jelenti, hogy egy adott posztban és annak a megjegyzéseiben szerepelnek a keresett szavak, az már nem biztos, hogy a zene szót Tarja Gyula használta, lehet, hogy egy másik hozzászóló.

A posztok címkéi között viszont kereshetünk a #-kal együtt írt címkével (hashtag, ha jobban szereted úgy hívni). Példa:

1. keresés: #kirándulás – 3 találat; a posztok címkéje szerint
2. keresés: kirándulás – sok találat; bárhol a szövegben

Talán egyszer a Google is egységesíti a keresési módokat, és bővíti a szűrési feltételeket. Addig is a fenti módon próbálhatjuk megkeresni, amit akarunk, ha szerencsénk van, akár sikerülhet is.

14 megjegyzés:

 1. +Horváth Gyula nem jó a facebook utálom x(

  VálaszTörlés
 2. +Horváth Gyula : csak onnek nem indexel semmit a Google. Nagyon nem szereti valamiert :)

  VálaszTörlés
 3. +Júlia Kitt Tom Kaulitz Nagy Ugye az nem lenne jó? Egyébként mi nem biztos? Persze tudom, hogy szinte semmi, de jelen esetben mire gondoltál?

  VálaszTörlés
 4. Azért a fenti módon néha meg lehet találni ezt-azt. Meg aztán nem akartam szegény Google-t megbántani, mert még megsértődik és becsukja ezt a kócerájt, aztán mehetünk a FB-ra nyafogni :-)

  VálaszTörlés
 5. Én rövidebben is le tudtam volna írni, hogy nem jó semmire a G+ keresője. :)

  VálaszTörlés
 6. nem hasznalok ilyen szereket :) En mar regen megtanultam, ha egy poszt erdekel, akkor kommentelek ertelmes tartalmat oda es nem mute-olom, illetve a biztonsag kedveert megnyomom a command+D-t es bepakolom WatchList konyvjelzok koze heti egyszer meg takaritok :)

  VálaszTörlés
 7. Mért amit ön használ címkét a megegyzésekben, arra rá lehet keresni úgy is, hogy a # a szó előtt van?

  VálaszTörlés
 8. Mondom én csak kend által keresni óhajtott kifejezéseket nem indexeli sehol :-)

  VálaszTörlés
 9. Ez így igaz, de az itteni találati lista nem ugyanabból az indexelésből készül. Keressen rá a "Tarja Gyula" kifejezésre, láthatja, hogy itt felhozza a posztot, a rendes találati listán pedig nem. Vagy ha a kommenteket akarja nézni, akkor a "Megtisztelő válaszát e helyen várom" kifejezés is nagyon szépen mutatja, hogy itt megtalálja, a rendes keresőben nem.

  VálaszTörlés
 10. +Horváth Gyula amiben a Google keres az is biza egy index. Nagy valoszinuseggel nem a Google Search index-et hasznalja a rendszer, de attol meg indexet csinal belole es abban keres, mert ha minden poszt, minden kommentjeben keresne real-time sima mysql-es like -al, akkor valoszinuleg igencsak lassu lenne ^^.

  VálaszTörlés
 11. Kedves +Balazs Nadasdi , tudom, hogy önt szereti a G+, és gyorsan indexeli is a posztjait, de ez sajnos nem mindenkinél van így. Ámde, fel kell tegyen önnek a kérdést, hogy az indexelésnek és a keresésnek mi köze van egymáshoz? Megtisztelő válaszát e helyen várom.

  VálaszTörlés