2013. április 10.

Egy hasznos beállítás: a reggeli és az éjjeli időpontok elrejtése

A Google-naptár egy jó dolog, az ingyenes sms-értesítés egyenesen világbajnok. De hiába ennyire klassz meg jó, azért akkor is kimaradtak belőle fontos dolgok. Például, a naptáraknál egy alapvető beállítás, hogy melyik órától, melyik óráig akarom látni a napokat. Ennek beállításával pont kiférne a nap lényeges része a képernyőre, nem gördülne ki belőle semmi fontos, hogy helyette egy nagy ürességet lássak.

És szerencsére van is erre egy Labs funkció: A reggeli és az éjjeli időpontok elrejtése. Egy kis trükk van benne, bekapcsolása után látszólag nem történik semmi, de ha figyelmesen megnézzük, akkor az órák oszlopában megjelenik két kis szürke vonalka 8 és 16 óránál. Ezek jelzik majd az elrejtendő órák határát, de amíg nem mozdítjuk meg őket, addig nem rejtenek el semmit. Ha viszont odahúzzuk a csúszkákat, ahhoz az órához, ami előtt, és ami után az időpontokat rejteni akarjuk, akkor már szépen teszi a dolgát. A nap elején és végén a rejtett órákról csak egy egysoros összesítést fogunk látni, már, ha mégis van valami esemény ezekben az órákban.

2 megjegyzés:

  1. Ez ügyes, tetszik. Bár egyelőre csak azt értem el vele, hogy ledöbbenjek mennyi minden esik kívül egy 6-21 időintervallumból.

    Viszont segíthet beszorítani a dolgokat értelmes időbe, úgyhogy meglátom, marad, köszi. :)

    #rebootmyself

    VálaszTörlés
  2. Szerencsére látod a rejtett órákon lévő eseményeket is, de csak egy összefoglaló soron. Én nagyon szeretem, hogy a lényeg mindig a képernyőn marad nem kell fel-le görgetni. Ha meg részletesebben érdekel, vagy át akarod helyezni, ami a rejtett sávban van, akkor a rejtett sávra kattintva kibontja.

    VálaszTörlés