2013. március 15.

És most mivel olvassak RSS-t?

Mint sokakat, engem is érzékenyen érintett a Google döntése, hogy megszünteti a Google Readert. Megszoktam, pont azt tudta, ami kellett nekem, jó volt. Most viszont új megoldás után kell nézni. 

Olvastam mókás ötleteket a helyettesítésre, például a Twitter, de nekem fontos, hogy a teljes cikk olvasható legyen az oldalakra való ugrálás nélkül (persze ha benne van teljesen az RSS-ben), ezért a Twitter nem jó. A Facebook meg még úgyse, mert arra ritkán járok, meg egyébként se kéne keverni a beszélgetést az olvasással.

Szóval rendes RSS-olvasó kell. Jó lett volna online, mert megspórolható a letöltés, de sajnos nem találtam jó megoldást. Van aminél már a kinézet sem jó, mert nem hozza a teljes cikket, van aminél valami új, kreatív megjelenítés volt, nem is ismertem ki magam rajta. A Bloglines viszont kinézetre is és működésre is nagyon jó - lett volna. Egy csúnya baja van, nem tud minden RSS-t beolvasni. Ezt nem értem, talán a hosszú cikkeket nem kezeli, de tény, hogy így használhatatlan nekem.

Marad az offline megoldás, ott pedig a Maxthon beépített RSS olvasója úgy is kéznél van, az majdnem úgy néz ki mint a Google Reader, és a működése is hasonló. Az áttöltés sima ügy, egy export, egy import, és kész. Előnye, hogy jelzi, ha valamelyik feed nem elérhető, volt is ami nem működött, de eddig nem vettem észre. Hátránya, hogy a cikkek fejében nem jelzi melyik oldalról való az épp olvasott cikk. A feedek rendezése se akar működni, és szerkeszteni sem lehet őket, csak törölni és újra felvenni, de ezekkel egyelőre meg tudok békülni.

15 megjegyzés:

 1. Most épp ezt mondta:
  "Thank you for uploading your OPML file. We will soon start importing your subscriptions, which might take up to several hours depending on the amount of feeds you have.
  There are 16233 users in the import queue ahead of you."

  Szerintem ők se számítottak ekkora rohamra.

  VálaszTörlés
 2. Ez online, jó is...de jelenleg a teljes import le van terhelve. Talán pár nap múlva:
  http://theoldreader.com

  VálaszTörlés
 3. A leterhelés mit jelent? Lassú? Nem hozza a friss cikkeket? Amúgy most elleszek egy darabig a Maxthonnal, biztos ők is fejlesztenek majd, de már most is jó.

  VálaszTörlés
 4. Közben írtam...mert ránéztem megint. :)

  VálaszTörlés
 5. Hamarabb jött a válasz, mint ahogy a kérdést elküldtem :-)

  VálaszTörlés
 6. Lehet mindjárt bejelenti, hogy vett egy menőt helyette.

  VálaszTörlés
 7. Azért ott van az a hibája is neki, amit most vettem észre, úgy hogy indokolt a váltás.

  VálaszTörlés
 8. Úgy fest, kevésbé sértődős, és sokkal optimistább vagyok nálad. :)

  VálaszTörlés
 9. Én azt tettem, hogy írtam egy emlékeztetőt kalendáriumba június 25-re, hogy költözni kell. Addigra biztosan lesznek jófajta GReader koppintások.

  VálaszTörlés
 10. Én durcás lettem és kidobtam a GReadert. Velem ne szórakozzon, majd én megtanítom kesztyűbe tilinkózni a bestét! Semmi sem pótolhatatlan.

  VálaszTörlés
 11. Vagy úgy. Hát még az is megeshet, bár mint a keresésekből látszik, nem nagyon lenne mit megvennie.

  VálaszTörlés
 12. Engem az Android nem érdekel, csak a desktop. De a gReader is most keres valami megoldást, mer ő is a Google-t használt, ha jól olvastam.

  VálaszTörlés