2011. november 21.

Blogger saját doménnel egyszerűen

Régebben leírtam hogy kell beállítani a Bloggeren (Blogspoton) a saját domént. A beállítás Bloggeres oldala nem bonyolult, de a DNS beállítása bizony nem egyszerű, főleg hogy www-vel és anélkül is elérhető legyen a blog rendesen. A korábban leírt .htaccess átirányításos bűvészkedésnél van egyszerűbb megoldás is, amit akkor nem ástam elő, de pár napja keresztül estem rajta. Minden beállítható a DNS kezelőben, csak az A és a CNAME rekordokat kell megfelelően beállítani, sem .htaccess-re, sem külön tárhelyre nincs szükség. És most akkor tervem szerint pár elkapott kép és némi magyarázat jött volna az A és CNAME rekordok beállításáról. De mindez felesleges, mint azt az imént a Blogger fejlesztői blogján olvastam. A GoDaddynél ugyanis egy nagyon egyszerű kis segédprogrammal beállítható minden ami kell. A teendő ennyi:
  1. belépni a GoDaddy oldalán
  2. átlépni erre az oldalra: (a menüben nem találtam meg)
    http://www.godaddy.com/blog/bloggerdnssetup.aspx
  3. megadni a Bloggeren használni kívánt domént (www nélkül!)
  4. a Bloggeren beállítani az egyéni domén használatát, ahogy azt korábban leírtam
A www nélküli domén átirányítása nem azonnal működik, kell várni kábé egy órát. És ne feljetsd el a Blogger beállításainál kipipálni a
A(z) ... domain átirányítása a(z) www. ... domainre opciót.
A beállító programocska így néz ki. Ugye nem bonyolult?
Ha nem a GoDaddynél kezeled a doménedet, akkor a www.who.is/dns oldalon megnézheted a jó beállítást. Az A és a CNAME rekordokat kell így beállítanod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése