2011. október 14.

A lapszámozás és a Gdocs

Jó, hogy elég tempósan fejlődik a Gdocs, van már végre állandó, azaz nemcsak a nyomtatáskor megadható oldalszámozás, de az már kevésbé jó hogy ettől szétesett az oldaltördelés. A nyomtatás (=pdf export) eddig se ott tördelte az oldalt, ahol a szerkesztéskor láttuk, de legalább a szerkeszteni lehetett ebben a nézetben. Most viszont az oldalak alja akár le is maradhat (nem látszik), legalábbis a régebbi doksikat megnyitva több ilyet láttam. Mindezen nyűgök ellenére kedvelem a Gdocsot, nem tud sokat, de azt jól kezelhetően, kézre állóan tudja. A közös, megosztott dokumentumok gyors, átlátható kezelése céges iratok esetén sok mindenért kárpótol.

És remélem a fejlesztők továbbra sem a Wordot próbálják majd utánozni, mert még egy kezelhetetlen monstrumra nincs szükség. Arra ott a LibreOffice vagy felhőben a Microsoft több megoldása is. A kisebb dokumentumok rásegítés nélküli elkészítéséhez már csak a bekezdések egyben tartása, az előzőhöz ragasztása és a fattyúsorok kezelése kéne.  Az eddigi gyorsaság és könnyű kezelhetőség nagyon jó irány, továbbra is legyen példa az Atlantis Nova, vagy nagy testvére az Atlantis Mind, ami szerintem az rtf editorok királya.

Amúgy az ingyenes Atlantis Nova saját weblapjára nem olyan könnyű rálelni, de az Atlantis Nova Word Processor keresés azért segít.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése