2011. július 25.

Fel vagyok mentve G+-ból

Felfüggesztett a G+. Tegnap még nem is vettem észre, csak megjegyzést nem tudtam írni, mert az elküldéskor jött egy "Hiba történt, próbáld később" üzenet. Aztán ma találkoztam a "Profilodat a közösségi szabályzatunk megsértése miatt megjelölték ..."  üzenettel, illetve előbb egy olyannal, amiből úgy tűnt, valami nem illendő dolgot írtam. Szóval nem egészen világos, mi is a baja a G+-nak velem. Arra jutottam, egy dolog lehetett problémás a profilomban, a becenév használata, nevezetesen névnek a pulykakakast adtam meg jó pár éve. Bár a szabályzat szerint nevet kell megadni, de lehet a neten ismert módon is: Ha például ifj. Kovács János a teljes neved, de a hétköznapokban a Kovács Jani vagy a kis Kovács nevet használod, azt is megadhatod. Hogy ebbe a csak becenév megadása belefér-e, azt a fene se tudja. Mindenesetre a nevet átírtam, ez ne légyen problémája neki. Kértem felülvizsgálatot, talán azután majd mond valami értelmeset a G+, bár erősen kétlem.Pár dolgot azért lehetne okosabban csinálni:

1. Jó lenne, ha valami értelmesebb üzenet jönne, mert így javítani sem tudom, amit kéne; a posztjaimat és megjegyzéseimet nem is látom, ha azzal van gond, akkor azzal biztos nem tudok semmit sem csinálni.

2. Nem ártana valami értelmes előszűrés; egy 3 éve változatlan, számos Google szolgáltatás használó, elég sokak által követett, mindig is nyilvános profilt, egy bejelentés alapján azonnal felfüggeszteni nem túl okos dolog, mert ha kiderül hogy ez ilyen egyszerű, akkor ezzel pár troll vissza fog élni rendesen.

3. Ha valami automatikus átvizsgálás eredménye a felfüggesztés, akkor az meg pláne adhatna valami értelmes üzenetet.

1 megjegyzés:

  1. http://mashable.com/2011/07/26/google-plus-common-names/

    Ennek alapján automatikus felülvizsgálatnak tűnik. És legalább rájöttek, nem csak azért választ becenevet valaki, mert nem vállalja névvel amit ír, hanem esetleg azért, mert 12 egymással beszélgető Kovács János elég mókás.
    Megoldásnak az is elég lett volna, ha a becenevet írják ki és a név csak a profilban látszik.

    Már csak vissza kéne engedniük a javított profilokat a G+-ba (köztük engem!), aztán el is felejthetjük ezt a kis kellemetlenséget.

    VálaszTörlés