2011. május 19.

Világrengető találmányaim

1. Teljes köröket forduló mikrohullámú sütő tányér

Ha a mikro tányérja mindig n*360 fokot fordulna, akkor a bögre füle pont úgy állna kivételkor, ahogy betettem.

2. Billentyűzet zároló pöcök

A billentyűzet koszolódik, ezért olykor késztetést érzek a tisztogatására. Ez leginkább akkor van, amikor bekapcsolom a gépet és elkezdem verni a billentyűket. De futó programok mellett már nem lehet összevissza nyomkodni a billentyűket. Kéne a billentyűzet hátára egy kis pöcök, ami zárolná azt a pucolás idejére. (A Win+L szoftveres lock jobb a semminél, de nem az igazi)

4 megjegyzés:

 1. Mosógépnél meg tudták oldani. Az mindig úgy áll le, hogy az ajtó van felül.
  A billentyűzet-zárolás nem túl jó ötlet, így is sok felesleges bizgentyű van rajta.

  VálaszTörlés
 2. A mi mosógépünk még nem olyan, de ha olyan is lenne, szerintem kilötyögtetné a reggeli kávét. A billentyűzet sok felesleges gombjával egyetértek, az egyik helyet lehetne a pöcök.

  VálaszTörlés
 3. Egy ilyen mikrohullámú sütő forgótányérjának nem forognia, hanem gyorsan pörögnie kellene, ugyanis ha ki szeretnénk venni belőle az ételt, és ezért leállítjuk a sütőt, jogosan várjuk el hogy belátható időn belül hozzájussunk az ételhez. Ha egy másodpercet még belátható időnek nevezünk, akkor a pörgőtányérnak© másodpercenként egyszer körbe kell fordulnia. Egy másodperc, mint a programozhatóság pontossága is elegendő lehet.

  Egy 25 cm átmérőjű pörgőtányér esetében (melynek kerülete 78,5cm) a v = s/t képlet segítségével kiszámított kerületi sebesség a tányér szélén 78,5cm/sec, azaz 0,785m/sec, azaz 0,000785km/sec, azaz 60x0,000785m/min, azaz 60x60x0,000785/h, azaz 2,823km/h. Ez megfelel egy tasmániai wombat vasárnapi átlagsebességének, tehát egy ilyen emlős egy pulykakakas-féle mikrohullámú sütő pörgőtányérjának szélén meglehetősen otthonosan érezné magát vasárnap.

  VálaszTörlés
 4. Anyám segíts! Egy természetbúvár számítógép rontott rám!

  Egyébként meg igen, jöhet a vombat is, nagyon kedves állatka, de a tányér forogjon egész fordulatokat.

  VálaszTörlés