2010. szeptember 2.

Akvárium és SEO

SEO fórumozok mostanában és határozottan olyan érzésem van, mint amikor sok éve az akvárium fórumon írtam, olvastam. Nagyon hasonlít a SEO az akvarisztikára. Tudom elég hülyén hangzik elsőre, de igaz. Mindkettőhöz türelem kell, sok türelem. Bármit csinálunk az eredménye sokszor csak hetek vagy hónapok múlva látszik. És ez az amit a kezdők nehezen viselnek, nekik megtetszik valami, foglalkoznak vele és látni akarják az eredményt, azonnal. De az akvárium csak hetek, hónapok múlva áll be rendesen, addig opálosodik a víz, algásodik, pusztulnak a növények; a Google nem indexeli az oldalt, feldobja tíz, húsz közé aztán eltünteti, hiába van rajta már kétszer annyi link mint az elől lévőkön mégsincs sehol.
Aztán csak eltelik az első félév, egy év, talán a kezdeti lendület is alábbhagy, de aki nem adja fel annál lassan jönnek az eredmények, kitisztul a víz, eltűnik az alga, stabilan az első tíz közé kerül az oldal. És a kezdőből lassan türelmes és hozzáértőbb valaki lesz, aki már szépen kivárja az eredményeket, nem kapkod és bízik a sikerben. Szép játék mind a kettő, az akvarisztika és a SEO.

3 megjegyzés:

 1. Üdv neked dicső Kvarclovag!
  Gratulálok ehhez a bejegyzéshez, piszkosul fején találtad a szöget! Magamra ismertem, mint lelkes amatőr, és gondolom még sokan lesznek így! A seo.forumon pont az általad felsorolt problémáim voltak gondolom emlékszel is :D !
  Azt hiszem ebből a cikkből erőt lehet meríteni, hogy a kezdeti csetlés-botlás ne vegye el az ember kedvét! Türelmesen fáradhatatlan tanulás és meglesz az eredmény!
  Köszi a biztatást!

  VálaszTörlés
 2. Kedves szerkesztő,

  Egy részben igazad van, az biztos, hogy sokat kell várni, hogy az ember lásson valami jó eredményt. Viszont sok olyan módszer van amivel ezeket az eredményeket fel lehet gyorsítani. Én SEO területen dolgozok egy amerikai cégnél, és olyan oldalakt készítünk amelyeket már az első héten megindexel a google. Saját oldalam kiadása után egy hónappal 2500 látogatóm volt naponta. nemsokára tervezek egy kiadni egy blogot ami a munkámról szól, ha érdekli önt szívesen elküldöm a linket.

  Tisztelettel,
  Boti

  VálaszTörlés
 3. Kedves Boti!

  Köszönöm az észrevételt, a blog linkjét pedig örömmel veszem, mert érdekel a téma.

  VálaszTörlés