2010. július 6.

Mi az e-mail címed?

Gyakori kérdés, könnyű rá a válasz. Mégis, egy érettségi találkozó szervezésekor döbbentem rá, mennyire nem tudatosan választjuk meg az e-mail címünket. Persze hosszútávon használatos, komoly címre gondolok, nem az egyszeri regisztrálásoknál megadott spamfogó címekre. Bizony a régi haverokkal, kollégákkal való kapcsolattartáshoz jó, ha van egy olyan e-mail címünk, ami sok évig (10-20-30!) állandó és nem gond fenntartani, amellett nem túl gagyi, nem küldözget reklámokat. Vegyük sorba milyen NE legyen:

  • ne legyen céges, mert ez változhat (kivétel a saját cég, bár akkor is jobb egy privát cím is)
  • ne legyen az internet vagy telefon szolgáltató által az előfizetéshez adott, mert a szolgáltatót egy kedvezőbb előfizetésért könnyen lecseréljük
  • ne legyen kis vacak szolgáltató, ami könnyen megszűnhet
  • ne legyen olyan, amelyik reklámokat rak a kimenő levélbe és bizonyos időnként be kell lépni, hogy ne szüntesse meg a fiókunkat (Azaz, ne legyen Indamail, Citromail, Freemail, MailBox ezek tulajdonképpen spampostásnak használnak minket. Sőt, egyéb kellemetlenségünk is lehet, lásd Lócitromail poszt a Marketing tanácsadó blogon.)

Na, de akkor mi legyen? Válasszunk a webes gigászok közül egy szívünknek kedveset: Gmail, Hotmail, Yahoo. Vagy, ha rászánunk évi kétezer forintot, akkor vegyünk egy saját domaint és levelezzünk azzal. A szolgáltatást magát a Google ingyen és bérmentve elvégzi nekünk, csak a domainünket kell a Gmailre irányítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése