2009. szeptember 6.

100W-os izzók cseréje

Esetleg károsak lehetnek az egészségre a kompakt fénycsövek. Ezzel a fontos hírrel szinte minden lapban találkozhatunk a német Épületbiológiai Szövetség bejelentése nyomán. Eme tekintélyes testület a honi sajtóban eddig még nem tűnt fel, tehát a bejelentésre vagy a weblapjukra illenék a hírben linkelni. Illenék, de felesleges, ugyanis ez nem tudományos hír, sőt semmilyen hír sem. Ez egy aljas, sunyi, bújtatott reklám. Az Uniós előírások miatt üresedés van az erős fényforrások piacán (a hagyományos 100W-os izzók mennek nyugdíjba). Helyükre a kompakt fénycsövek az esélyes jelentkezők, de úgy látszik a halogén izzók és lámpatestek gyártói és forgalmazói is kérnek egy szeletet a tortából.
Tökmindegy, hogy a bejelentésben mondottak igazak-e vagy sem. Akár igazak is lehetnek, nem szakemberként, adatok nélkül ez eldönthetetlen. Neked, ostoba vásárló nem is a döntés a dolgod, csak jegyezd meg, hogy a kompakt fénycsővel valami egészségügyi izé van, és ez vásárláskor jusson eszedbe.
Reklámként egyébként nem lenne gond vele, mert tényleg nagyon jól lehet halogén izzót (újabban már ledet is) használni gazdaságos világításra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése