2008. május 24.

Sziget 40

Végre a déli csücsköt is elértem

Talán már unalmas is a Csepel-sziget mániám, de nem tehetek róla, ha (szerencsére!) annyira jól lehet ott biciklizni. A déli csücsökig még nem jutottam el, ezért amikor a TTT oldalán olvastam a Sziget 40-ről tudtam, hogy ezt nem hagyhatom ki. Szentmihályról a teljes út biciklivel oda-vissza kilométerben és időben is sok lett volna nekem, ezért a Gubacsi-híd és Ráckeve között héveztem. A hévig-hévtől és a Ráckeve Szigetbecse közti utakkal így is megdupláztam a távot. Maga az út szép is jó is, van benne földes és töltés ahogy én szeretem, a szervezők jóvoltából a távolságokból is lehet válogatni. Azt hiszem jövőre is itt (vagy valamelyik hosszabb változaton) a helyem.

Nem a Sziget 40-en mentem arra, de soroksári fejlemény a Gubacsi-hídtól a Vizisport utca folytatásaként a Molnár-szigetig megépített, kivilágított(!) bicikliút. A bicikliút mellett a dunaparti földes út is megmaradt, így aztán mindenki választhat kedvére valót. Sajnos amikor arra jártam nem sok biciklista (nevezetesen kettő) koptatta az új utat - ennyire azért nem kéne kímélni, én amondó vagyok koptassuk csak minél többen!

  • útvonal: Szigetbecse rajt, Tassi-zsilip, Déli csücsök, Makád, Lórév, Ráckeve, Szigetbecse cél
  • távolság: 85 km (maga a "hivatalos" rész csak 40 km, mint a neve is mutatja, de én megtoldottam és így a duplája lett)
  • forgalom: alig valami, de ez Ráckeve környékére nem vonatkozik
  • az út minősége: aszfaltos út és földút, töltés vegyesen, kell a vastag gumi
  • a biciklitúra útvonala a www.bikely.com-on: biciklitúra, Sziget 40
    (a Bikely-ról letölthető a KML és GPX fájl is)
A nagy Duna a déli csücsök bozótjából kilesve A nagy Duna a déli csücsök bozótjából kilesve
KATA Sziget 40 KATA Sziget 40
(2008. május 24.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése