2007. július 6.

Kaán Károly kilátó

Hogy a Látó-hegyre is lenézhessünk

Miután a Látó-hegyre olyan jól sikerült felkapaszkodni, még magasabbra törtem. És ha már magasabbra megyek, akkor az út se legyen olyan sima, legyen inkább göröngyös, vízmosásos, erdei földút. Ennek persze az lett a következménye, hogy jócskán kellett tolnom a biciklit, de azért nem olyan sokat, hogy nagyon szégyenkeznem kelljen miatta. A Szépjuhásznéhoz vezető erdei út utolsó szakasza és a kilátóhoz vezető út utolsó szakasza volt az ahol én vittem (toltam) a biciklit és nem ő engem. Összesen párszáz méter lehetett a tologatás. Volt ahol azért kellett tolnom a biciklit, mert a göröngyös, vízmosásos úton nem tudtam elindulni felfelé a biciklivel, ha aszfaltúton lettem volna akkor valószínűleg alaposan lihegve ugyan, de feltekertem volna.

Széher út vége A város már mögöttem (Széher út vége) ...
erdei út felfelé de a neheze még előttem.
  • útvonal: Rsztm. Kiserdő, Rákos-patak, Mogyoródi út, Stefánia út, Városliget, Dózsa György út, Dráva utca, Újpesti rakpart, Margit híd, Bem rakpart, Széna tér, Retek utca, Szilágyi Erzsébet fasor, Hüvösvölgyi út, Budenz út, Széher út, erdei út, Szépjuhászné, túristaút - sárga jelzés, Kaán Károly kilátó, sárga jelzés lefelé, Völgy utca, Versec sor, és az ideúton vissza
  • távolság: 40 km
  • forgalom: Alig valami, a belvárosban bicikliút, a hegyeken meg túristák (1-2 biciklista is)
  • az út minősége: a városban bicikliút, a hegyeken túristaút (földút), ami sok helyen erősen göröngyös, sziklás
  • a túra útvonala a www.bikely.com-on: biciklitúra, Kaán Károly kilátó
  • a túra útvonala KML fájlban (jobb klikk, cél mentése más néven): biciklitúra KML fájl
emelkedesi grafikon Csak fölfele, csak fölfele ...
Kilátás innen is van! Kilátás innen is van!

A Szépjuhásznétól az erdei utat nem találtam meg a Bikely-n, annyira megbújik a fák között, hogy a műholdképen se látszik merre megy. Ezért amit bejelöltem az csak úgy saccra mutatja az irányt, de ha ott vagyunk nincs semmi gond mert csak követnünk kell a sárga turista jelzést.

kata.jpg KATA Kaán Károly kilátó
(2007. július 6.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése