2007. április 28.

Pócsmegyer

vagy Leányfalu, kinek mi tetszik jobban

Mivel mostanában kicsit fájt a térdem nem akartam dombot mászni, ezért lapos útvonalat kerestem magamnak. Ebből ismét egy Szentendrei-sziget variáció lett.

  • útvonal: Újpest, Északi vasúti összekötő híd, Békásmegyer, Budakalász, Pomáz, Szentendre, Leányfalu, kompolás, Pócsmegyer, Horány, kompolás, Dunakeszi, Rákospalota.
  • távolság: 63 km
  • forgalom: hétvége lévén a Nánási úton kicsi (de ez is kikerülhető), egyébként semmi; végig bicikliút vagy mellékutak
  • az út minősége: Budakalászon a Dunaparton futó bicikliúton sok a falevél, giz-gaz; a földes útszakaszok gidres-gödrösek, de azért jól kerekezhetők (ha nem akarunk száguldozni)

Az Északi vasúti összekötő hídon mentem át Budára, aztán végigmentem a Nánási úton és a Királyok útján (nem volt nagy forgalom) és Budakalásznál a Dunaparton egy eddig általam nem ismert bicikliútra leltem. Ez egy kikövezett út, ami végig a Dunaparton megy a fák között, majd egyszer csak elfogy (ahogy már nálunk a bicikliutak szoktak) és a töltésen földúton lehet továbbmenni, aztán a töltésen is elfogy az út, és a Duna felöli oldalán megy tovább az erdőben. Végül Szentendre határában a városi bírósággal srévizavé szemben bukkantam ki a szentendrei főútra, ahol a járdán vezet a másik, "hivatalos" bicikliút. Pár száz méter után jobbra le a parti útra, ami elvezet Leányfalura, közben néhol ugyan feljön az autóútra, de kicsire nem adunk.

Pócsmegyerre kishajóval lehet bemenni és következik a szokásos kellemes kerekezés a szigeten Horányig. Kompolás Dunakeszire és a szokásos úton haza.

kata.jpg KATA
(2007. április 28.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése