2007. március 15.

Navégre

Újra két keréken

Navégre nem lesz a térképen ne is keresd! Ez csak azt jelenti, hogy végre újra kerekeztem egy rendesebbet. Ősszel ugye elhatároztam, hogy idén télen nem kerül fel a bicikli a padlásra, hát nem is került, betartottam az elhatározásomat. De jobb lett volna azt elhatározni, hogy télen is fogok kerekezni, mert így szegény paripám a nyitott garázsban húzta ki a telet, viszont biciklizni sajna nem voltam egész télen. Nade itt a tavasz nem kell siránkozni, tekeregni kell. Március 15. gyönyörű napos idővel lepett meg, így megismételtem a váci túrát kis módosítással.

  • útvonal: Rákospalotán a szemétégető mögött Dunakeszire, onnan a bicikliúton Vác, kompolás a Szentendrei-szigetre, vissza Horányba, kompolás, Dunakeszi, Rákospalota
  • távolság: 77 km
  • forgalom: semmi, végig bicikliút, töltés vagy mellékutca
  • az út minősége: elég jó minőségű, ahol kicsit gödrös az se gond, mert nincs forgalom

Dunakeszire az Alagi majornál érkezünk be, itt a vasút mellett jó darabig van bicikliút, de vagy nem megy le a Dunapartig, vagy én vesztettem el a vasúti hídon átmenve. De mindegy is merre megyünk le a Dunához, csak a 2-es utat lehetőleg kerüljük el, mert nagyon forgalmas és a mellette lévő bicikli sáv is elég rossz minőségű (volt tavaly - most nem mentem rá). Mellékutcákon és a lakótelep szélén menve is hamar elérjük a parti sétányt, minek kerekeznénk büdösben, zajban.

Mivel a Dunakeszi és Vác közti utat most fordítva tettem meg kiderült, hogy ebből az irányból végig jól jelzett a bicikliút, könnyű követni, főleg, ha figyelünk az aszfaltra festett jelzésekre is.

A kompokhoz nem kell igazodni, mert mindkét helyen fél óránként járnak.

kata kép KATA
(2007. március 15.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése