2006. november 12.

Bercel

Hidegkóstoló

A tavaszias novemberbe azért becsúszott egy hidegebb hétvége is, és mivel feltett szándékom, hogy idén télen nem teszem fel a biciklit a padlásra, itt volt az alkalom kipróbálni, hogy bírom a hideget. Kiindulópont most is Aszód, a téli menetrendnek hála a hév-vonat párosítás már nem jó, ezért vonattal mentem Aszódra.

  • útvonal: Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Vanyarc, Bercel, Galgaguta, Acsa, Püspökhatvan, Galgagyörk, Galgamácsa, Iklad, Aszód
  • távolság: 85 km (maga a kör csak 70 km, de a vonathoz, vonattól úttal sikerült 85-re feltornászni)
  • forgalom: Kartalig és Iklad után elég nagy, egyébként alig-alig. (Szombaton tekeregtem.)
  • az út minősége:Végig elég jó minőségű aszfalt út, aminek a széle néhol gyűrött és gödrös, és ahogy már múltkor írtam van 1-2 csúnya felfagyást, ahol szinte csak aszfaltmorzsalék van az út helyén (ilyenre mindig a lejtők alján számíthatunk, a víz ugye oda szok menni megfagyni).
  • a túra útvonala a www.bikely.com-on: biciklitúra, Bercel
  • a túra útvonala KML fájlban (jobb klikk, cél mentése más néven): biciklitúra KML fájl

Nos akkor a hidegről: a szél + menetszél már elég rendesen átfújja a ruhát, ezért valami szélfogóra szükség van. Ezt én a két pulóver alá betett nejlonzacskóval oldottam meg - működött. Kicsit csörög, de olcsó! A sisak alá is kellett sapka, ez nem egyszerű dolog, mert már sisakot is alig kaptam a fejemre (méghogy a veréb feje nagy, a bagoly úgy látszik nem találkozott pulykával), így aztán ez alá még sapkát is begyűrni emberes feladat volt, de a hideg jó ösztökének bizonyult.

Aztán Galgamácsa határában találkoztam egy igazi biciklistával. Éppen nyújtóztattam magam, mert addig egy berceli forró kapucsínótól eltekintve folyamatosan tekertem, amikor egy biciklista megállt és megkérdezte nincs-e valami bajom. Szerencsére nem volt, kicsit beszélgettünk, megmutatta a biciklijét (szénszálas váz meg 7 kiló meg ilyenek, nagyon szuper masina) aztán mentünk tovább, én indultam neki előbb az emelkedőnek, úgy a felénél épp a visszaváltással babráltam, amikor elsuhant mellettem valaki. Hát igen, én csak egy műkedvelő tekergő vagyok ő meg tud biciklizni.

Egyébként az út még a sík szakaszokon is dimbes-dombos, el lehet fáradni a végére - el is fáradtam rendesen.

kata jpg KATA
(2006. november)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése