2006. szeptember 24.

Szob

Ujjé, a szigeten jó!

Biciklizés a Dunakanyarban külső segítséggel (vonat). Ha a váci útra azt mondtam, hogy nagyon szép út, akkor ez nagyon-nagyon szép út. Ezt sok német biciklis turista is tudja, egész csoportokkal találkozhatunk az úton. Még igazibb családi túra mint a váci, kisebb gyerekek is jöhetnek, csak az út hosszát jól válasszuk meg.

útvonal: Nyugati pályaudvar, Szob, Zebegény, Nagymaros, Kismaros, kompolás a Szentendrei-szigetre, Szigetcsúcs, Kisoroszi, Tótfalu, töltésen Horány, Dunakeszi, Rákospalota

távolság: 85 km

forgalom: Semmi, vagy majdnem semmi, a szigeten Kisoroszi és Tótfalu között egy-két autó, a többi helyen meg bicikliút vagy töltés.

Vonattal menjünk fel Szobra, a vonatok 7 és 9 óra között félóránként indulnak a Nyugati pályaudvarról, a fél kilencesre Rákosrendezőn és újpesten is fel lehet szállni, de addigra már eléggé tele van a vonat. Szobról(*) jól kiépített bicikliúton gurulhatunk le Kismarosig, itt érdemes a Kishajóval bemenni a szigetre (bár tovább is van bicikliút), mert gyönyörű. A kishajó ritkán jár 9:55-re vagy 11:55-re kell odaérnünk, hogy elérjük. A szigeten kikötve észak felé egy kis földúton tudunk felmenni a szigetcsúcsra. Kisoroszi után végig mehetünk aszfaltos úton, de én Tótfalu után valahogy egy szántóföldi útról keveredtem fel a töltésre, és azon jöttem le a horányi kompig.

(*) Szobon a komptól szépen elindul a bicikliút, majd Szob határában elveszik, de az országúton tovább menve nemsokára megtaláljuk.
kata.jpg Kompozíció a túra alkalmából (KATA)
(2006. szeptember)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése