2006. augusztus 12.

Páty

Feltörekvőknek

Menjünk ki Budakeszire és nézzük meg a Himnusz szobrot! Ennek az útnak kétszer kellett nekivágnom, hogy egyszer odaérjek. Elsőre nagyképűen Budán a hegyen keresztül (Pusztaszeri úton, a Szemlő hegyi barlang felé) akartam elmenni a Szép Ilonához, de mire odaértem, már jórészt kifogyott belőlem a szusz, így Budakeszi felé félúton vissza kellett fordulnom. Számítsunk rá, hogy Budakeszire az út végig emelkedik, aztán egy nagy lejtő, de csak azért, hogy Pátyra megint emelkedhessen. Jól osszuk be az erőnket!

útvonal: Városliget, Margit híd (innen bicikliúton), Moszkva tér, Szép Ilona kocsiszín, Budakeszi út, Budakeszi, Páty, és vissza

távolság: 75 km

forgalom: A fővárosban bicikliúton megyünk, de utána a Budakeszi út forgalmas (elviselhető) és nem lehet a járdán menni, mert magasak a járdaszegélyek. Budakeszi után már kicsi a forgalom.

Budakeszire a kocsiút szélén kell mennünk, és fogunk találkozni kátyúkkal, meg repedezett aszfalttal is, legyünk óvatosak! Lefelé is! Csak mérsékelten engedjük meggurulni a biciklit és legyen rajtunk sárga mellény, hogy idejében észrevegyenek az autósok.

(2006. augusztus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése